Extindere Roiuri Albine in Primavara [Video]

Extindere Roiuri Albine in Primavara [Video]

postat in ApiExpert TV | 3

Dragii nostri,

prin acest articol incepem seria filmarilor video din anul 2016. Intrucat multi dintre cititorii nostri ne-au cerut acest lucru, vom deschide aceasta serie printr-o prezentare a stadiului de dezvoltare si a evolutiei roiurilor filmate anul trecut in lunile septembrie si noiembrie. O parte dintre acestea au ajuns deja la 10 rame si au fost mutate la culesul de rapita, iar pentru restul s-a trecut la operatiunea de extindere dupa cum puteti vedea in filmare.

Clipul video poate fi urmarit mai jos sau pe canalul nostru de YouTube.

3 Comentarii

 1. Frumoși stupi, mana de experți; în general în aceasta primăvară stupii îngrijiți corespunzător au avut o dezvoltare buna, unii construind și câte trei faguri( am pomi multi în zona și mai ales prun).
  Când estimați deschiderea salcâmului? Mie mi se pare devansat cu cel putin o săptămâna.
  Sa aveți albina multa și vreme buna.
  Anghel

  • Echipa ApiExpert.ro

   Mulțumim pentru comentariu. Așa este, exact cum am spus si in filmare primăvara bună a favorizat dezvoltarea roiurilor si a familiilor anul acesta. Este corectă și observația legată de salcam, este probabil ca în 25 aprilie să înflorească salcâmul la Dunăre și pe 2-3 mai mai sus. Evident că asta depinde de temperaturile de până atunci, dar dacă se menține vremea bună salcâmul se va deschide devreme.

 2. thanks

Posteaza un comentariu