Pagina 1 din 1

Recomandare centrifuga

Scris: 13 Feb 2015, 19:00
de stinea
Am gasit pe internet o centrifuga care m-ar multumi pe mine, dar nu mai este nicaieri in stoc, cineva spunea ca nu se mai fabrica.
Puteti face o recomandare pentru centrifuga folosita? Deocamdata nu prea am ce stoarce dar ma gandeam ca una mi-ar folosi vara asta cand le scot la plimbare.
Folosesc rame pentru magazie 1/2. Ma gandesc ca una radiala pentru 9 rame ar fi ok deocamdata (in astea am inteles ca se pot baga si rame de cuib, 3 la numar fixate tangential pe un suport).
Ceva recomandari din experienta? Nu vreau ceva exorbitant, vreau doar sa storc vara asta vreo 80-90 de kilograme de miere :D.

Re: Recomandare centrifuga

Scris: 02 Mar 2015, 17:35
de Radu Guțescu
Varianta la care v-ati gandit dumneavoastra este ok, numai ca la cat vreti sa extrageti puteti folosi chiar una mai mica, spre exemplu una de 4 rame cu caseta in care veti putea extrage si rame de 1/2 si de 1/1. Opinia mea este ca nu are rost sa investiti intr-o centrifuga scumpa pentru a extrage 80-90 kg de miere. Cum as proceda eu in locul dumneavoastra: as extrage anul acesta cu centrifuga unui coleg apicultor, fiind o cantitate foarte mica de miere, iar cand as creste numarul de familii as cumpara o centrifuga cam ca aceea la care v-ati gandit.