Mesajde Radu Guțescu » 15 Mar 2015, 19:45
Salut,
Nu iti recomand folosirea galbenusului de ou in stare naturală pentru ca este extrem de perisabil, iar prin alterarea lui rezulta produsi periculosi. Praful de galbenus este deshidratat si pasteurizat, de aici rezistenta mai mare la alterare.
Legat de amestecul de miere, apa si polen, parerea mea este ca nu rezista prea mult. Daca mierea era in proportie mai mare si nu exista adaosul de apa, ar fi rezistat mai mult, asa probabil ca in cateva zile incepe sa fermenteze. Nu stiu exact perioada de timp sau daca este nociv pentru albine, dar e bine sa se evite administrarea de produse proteice care se deterioreaza intr-un timp scurt pentru ca proteina este consumată mai greu de catre albine si deci e nevoie de o perioada de consum mai mare.
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)