Radu Guțescu scrie:
Cuvantul de baza in selectia dupa criteriul agresivitate trebuie sa fie echilibru. Nu trebuie sa se incerce transformarea albinei in musca, ceea ce nu e prea greu prin selectie repetata si nici confundat instinctul defensiv mai pronuntat al unor familii cu agresivitatea. Nu intampalator stupii putin mai "rai" sunt productivi, manifesta un instinct de aparare bun, deci nu li se poate "fura" din mierea stransa, plus ca au o particularitate interesanta: sunt la fel de "rai" si in teren ca sa zic asa, adica isi protejeaza sursele de cules descoperite. Am vazut asta in mod clar mai ales la albina caucaziana.
mosneagul scrie: Am rugamintea sa-mi spuneti unde a-ti gasit scris ca ptr. cnstruirea unui fagure se consuma circa 2 kg de miere . Eu caut de multi ani si nu am gasit ceva scris de cercetatori. Intreb acest lucru ptr. a fi eu complet lamurit.
mosneagul scrie: Si mai am o intrebare ptr. d-voastra: cati faguri crescuti sunt necesari ptr. a ventila 1 kg de nectar; restul intelegeti singur.
irinel venczel scrie:... ca dintr-un litru de sirop 1/1 produce 0.7 kg miere - toate sunt scrise in carti de cercetatori - nu de mine ...
Legat de a doua intrebare "mosneagul scrie: Si mai am o intrebare ptr. d-voastra: cati faguri crescuti sunt necesari ptr. a ventila 1 kg de nectar; restul intelegeti singur.
Sincer, nu inteleg substratul, dar poate ne ajuta cineva....
NELU-VS. scrie:2.Din auzite an inteles ca o rama 1/1
mosneagul scrie:Si mai am o intrebare ptr. d-voastra: cati faguri crescuti sunt necesari ptr. a ventila 1 kg de nectar; restul intelegeti singur.
Înapoi la “Intrebari si sugestii”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori