Concluzii sezon 2015 si perspective 2016

postat in Anunturi | 5

Spuneam intr-o prezentare a echipei Apiexpert facuta pe forum ca ne propunem sa imprumutam cat mai multe din modul de lucru al familiei de albine. Pentru ca invatand si intelegand zi de zi modul de viata al acestor fiinte extraordinare si beneficiind de sprijinul lor nelimitat sa ducem apicultura de la pasiune la profesie. Din acest motiv ne-am asumat ca in perioada de varf a sezonului apicol sa ne concentram toate energiile pe munca din teren. Din pacate acest lucru nu ne-a permis sa postam prea mult in aceast interval de timp. Dar cum stim ca si dumneavoastra, dragi colegi, ati fost foarte ocupati in aceasta perioada, sunt convins ca intelegeti cu usurinta ce vreau sa spun. Ar fi foarte multe de spus despre un sezon 2015 excelent incat mi-ar trebui mult spatiu sa il pot descrie. Incerc sa rezum plusurile si minusurile unui sezon care ne-a confirmat ca munca, pasiunea, dorinta de reusita si respectul fata de albina reprezinta calea catre succes in apicultura. Pentru a fi cat mai concret, va prezint mai jos un scurt bilant al sezonului 2015, dar si noutatile pentru 2016. Asadar:

 1. Peste 1000 de apicultori au folosit matcile Apiexpert anul acesta. Feedback-urile excelente oferite de partenerii nostri interni si externi ne-au motivat foarte mult, iar faptul ca majoritatea celor care au utilizat matcile noastre in anii anteriori au comandat si anul acesta reprezinta confirmarea suprema pentru noi. Acest lucru ne-a determinat sa introducem incepand cu sezonul 2016 un bonus de fidelitate prin care sa incercam sa ne exprimam respectul si recunostinta fata de partenerii nostri.
 2. Tot mai multi apicultori care detin un numar mare de familii, dar si asociatii de apicultori au ales sa utilizeze matcile noastre. Asa ca pentru 2016 am gandit o grila de reduceri care sa raspunda si nevoilor acestora. Chiar daca reproducerea profesionista a matcilor presupune costuri destul de mari, vrem ca reducerile oferite sa fie o dovada in plus a dorintei noastre de a incuraja apicultorii sa isi dezvolte activitatea. Cand exista pasiune, ambitie si un plan bun, cu siguranta se pot obtine performante.
 3. Matcile noastre au confirmat rezultatele excelente din Romania si in afara tarii. Partenerii nostri din Estonia, Anglia si Italia si-au exprimat multumirea pentru productiile excelente obtinute, dar si dorinta de a trece la un nivel superior al colaborarii noastre in 2016. Evident ca asta ne bucura si ne obliga in acelasi timp. Pentru ca in afara de relatia personala pe care o avem cu partenerii europeni, ne dorim sa aducem si respectul lor pentru apicultura din Romania. Nu sunt multe domenii in care Romania sa fie in top 10 in Europa, iar cu putina organizare si deschidere avem posibilitatea sa devenim un adevarat reper in lumea apicola europeana.
 4. Pentru sezonul 2016 estimam o productie dubla de regine si este nevoie de logistica suplimentara care sa ne ajute sa fim cat mai eficienti. Un pas important in acest sens il reprezinta utilizarea incubatoarelor pentru botci. Am atasat mai jos cateva imagini cu botci la a saptea zi de la transvazare:
 5. Productia buna de miere de anul acesta ne-a permis sa dezvoltam logistica rezervata diviziei care se ocupa de deplasarea stupilor in pastoral. Asa ca “flota” Apiexpert s-a marit considerabil si acum putem spune ca asigura conditii excelente de acces si transport nu numai albinelor, dar si insotitorilor.
 6. Nu numai flota Apiexpert s-a marit in acest sezon, ci si echipa noastra. Avem trei colegi noi care cu siguranta ne vor ajuta sa devenim mai buni. Aici vreau sa fac o mentiune speciala prin care sa imi cer scuze colegilor apicultori ale caror comenzi au fost decalate cu una-doua saptamani in luna iunie. Cum motivele decalajului au tinut in special de organizarea comenzilor, am luat decizia de a avea o persoana dedicata pentru prenotarea comenzilor, facturarea si expeditia lor.
 7. Cererea foarte mare de roiuri pe rame si la pachet, atat in tara cat si la export, ne-a determinat sa crestem masiv productia pe acest segment. Pentru prima data pe site-ul nostru se vor putea prelua comenzi pentru familii de albine, roiuri pe rame si la pachet.
 8. Cresterea numarului de familii si implicit nevoia crescuta de cutii, dar si dorinta de a putea oferi apicultorilor din tara si din strainatate un pachet cat mai complet de produse ne-au determinat sa integram in activitatea noastra si productia de cutii. In scurt timp vom prezenta modelul de cutie pe care il vom utiliza incepand cu sezonul 2016.
 9. Ca ultima noutate, trebuie sa va spun ca incepand cu acesta toamna vom incerca sa fim si mai aproape de colegii apicultori care isi doresc sa progreseze. Vom prezenta cu aceeasi deschidere tot ceea ce facem in stupinele noastre, dar de data acesta si sub forma de continut foto-video. In acest sens am achizitionat aparatura necesara:

Multumim tuturor celor care sunt aproape de noi si, avand in minte ca in apicultura sezonul incepe toamna, va dorim sa aveti un an excelent!

5 Responses

 1. Farssirotu Dumitru

  Multe lucruri nu stiu despre dvs,incerc sa ma documentez.Ma intereseaza sa cumpar matci,care este pretul si in ce conditii se face livraea,am domiciliul in Bucuresti. Va multumesc si astept un raspuns.

 2. Mosneagul

  Felicitari ! Pe cand si incubatoare ptr. eclozarea puietului de lucratoare ?

  • Echipa ApiExpert.ro

   Va multumim. Urmeaza ca sezonul viitor sa avem si asa ceva, dar le vom utiliza cu precădere pentru puietul de trantori. La volumul nostru de imperecheri si de inseminari trantorii sunt poate principala provocare.

 3. ISTRATIE DUMITRU

  FELICITARI OLTENII MEI, SA ZBURDATI CA NISTE LEI
  SA TRAITI SANATOSI SI MEREU CU ZAMBETUL PE FATA
  NIMIC SI NIMENI SA NU VA OPREASCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *