conferinta

Conferinta cu tema Cresterea si Selectia Matcilor

postat in Anunturi | 1

Continuand colaborarea inceputa in urma cu 3 ani printr-un schimb de experienta in Franta, avem deosebita placere  de a-l avea alaturi de noi pe Patrick Vienne in cadrul unei intalniri cu tema Cresterea si Selectia Matcilor.

Aflat in premiera in Romania si cu o experienta de peste 35 de ani, Patrick Vienne reprezinta o somitate in apicultura europeana si mondiala, numele sau fiind mentionat in numeroase articole din revistele si lucrarile de specialitate. Activitatea sa de apicultor se identifica in primul rand cu centrul sau de crestere, selectie si inseminare artificiala a matcilor din rasa caucaziana din Ile D’Yeu, Franta.

Patrick Vienne
Patrick Vienne
Patrick Vienne
Patrick Vienne in timpul inseminarii artificiale
Inseminare artificiala
Colegul nostru Radu primind cateva sfaturi de la Patrick Vienne in timpul vizitei noastre din Ile D’YeuDatorita pozitionarii la peste 20 de kilometri de tarm, insula Ile d’Yeu reprezinta o locatie izolata ideala pentru asigurarea unui inalt grad de puritate a rasei albinei caucaziene. De altfel, numeroasele premii pentru puritatea rasei obtinute la Apimondia pentru albinele caucaziene din Ile D’Yeu confirma acest lucru.

Bazandu-ne pe o relatie profesionala si de colaborare deosebita, am reusit sa obtinem participarea lui Patrick Vienne pentru acest eveniment deosebit, in cadrul caruia va aborda urmatoarele aspecte:

  1. Diferentele dintre fertilizarea naturala si cea artificiala
  2. Importanta selectiei genetice
  3. Criterii de selectie comportamentale, morfologice si genetice
  4. Alegerea varietatii: conservarea sau multiplicarea raselor
  5. Diferenta dintre conservare si rezervorul genetic
  6. Importanta unui rezervor genetic
  7. Ce este necesar pentru crearea unui rezervor genetic
  8. Prezentarea rezervorului din Ile D’Yeu, cat si a metodelor de selectie si a problemelor intampinate
  9. Implicatiile economice si comerciale ale produselor selectionate si de puritate

Oferim gratuit 10 invitatii

Evenimentul va avea loc pe data de 30 martie anul curent la Facultatea de Agronomie din Craiova, ora 10. Cei interesati sa ia parte la conferinta sunt rugati sa ne contacteze la contact@apiexpert.ro, oferim GRATUIT invitatii (in limita locurilor ramase disponibile) apicultorilor pasionati de tot ceea ce inseamna cresterea si selectia matcilor de calitate.

Va asteptam cu drag!

Echipa ApiExpert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *