Debut Sezon 2016

postat in Anunturi | 8

Dragi colegi,

Pentru ca sezonul 2016 a debutat mai devreme decat de obicei, timpul nu ne-a permis sa fim foarte activi pe blog in ultima perioada.

Prin acest articol dorim sa va informam ca Apicultura de la Pasiune la Profesie, campania lansata la sfarsitul anului trecut si prin care ne dorim sa contribuim la dezvoltarea comunitatii apicole, va continua printr-o serie de video-tutoriale. In cadrul viitoarelor filmari vom prezenta pas cu pas modul nostru de lucru privind managementul bolilor albinei, tehnici de lucru in stupina, modalitati de rentabilizare a activitatii apicole si nu numai. Asa cum v-am obisnuit, prin postarile noastre, fie ele video sau text, incercam sa va prezentam aspecte pe care le consideram utile din informatiile si activitatea noastra care v-ar putea folosi si dumneavoastra.

De asemenea, pentru ca primim telefonic multe intrebari pe teme apicole de la colegi, consideram util ca raspunsurile pe care le putem oferi sa poata fi ascultate de cat mai multi apicultori. De aceea, va propunem sa ne transmiteti solicitarile sau intrebarile dumneavoastra prin sms, email, mesaj pe site, forum sau facebook, iar noi vom raspunde periodic la aceste intrebari prin postari video de tip Q&A (intrebari si raspunsuri). In acest fel nu numai ca mai multi colegi apicultori vor putea afla opiniile noastre referitoare la intrebarile respective, dar vom si reusi sa raspundem la toate solicitarile in conditiile unui program extrem de incarcat.

In final, dorim sa facem o precizare pe care o consideram importanta. In ciuda unor incercari de a fi provocati sa intram in polemici total lipsite de argumente, ba mai mult, pornite de la premise false si o rea-intentie vadita, nu vom raspunde niciodata la asemenea discutii. Asa cum credem ca v-am obisnuit, vom mentine intotdeauna o atitudine constructiva bazata pe bun-simt si dezbateri argumentate. Nu vom recurge si nu vom incuraja niciodata polemici sterile si subiective sau chiar aprecieri jignitoare facute fara nici un argument stiintific sau practic. Asta pentru ca ne dorim progres in apicultura, nu intoarcerea catre dispute personale din care nu castiga in nici un caz apicultorii. Mai mult, asemenea atitudini descurajeaza de multe ori oameni de buna-credinta sa impartaseasca in mod benevol si dezinteresat opiniile si experientele lor comunitatii apicole (exemplul d-lui Dan Margarit este binecunoscut). Avem convingerea ca aprecierile si disputele subiective nu vor putea inlocui niciodata rezultatele cuantificabile, iar aceste rezultate precum si feedback-urile primite de la colegii si partenerii nostri reprezinta confirmari puternice pentru noi.

Va dorim un sezon excelent si mult succes in activitatea dumneavoastra!

Echipa Apiexpert

8 Responses

 1. Eduard Delcuescu

  “In final, dorim sa facem o precizare pe care o consideram importanta. In ciuda unor incercari de a fi provocati sa intram in polemici total lipsite de argumente, ba mai mult, pornite de la premise false si o rea-intentie vadita, nu vom raspunde niciodata la asemenea discutii.”

  Cine nu conteaza nu va fi niciodata invidiat…Fiti bucurosi ca pe langa NOI, cei care va apreciem exista si ei ,oameni care si-au atins limitele. Asta inseamna ca va e recunoscuta valoarea,asta inseamna ca si ei ar vrea sa fie la fel, dar atat pot.
  Tineti-o tot asa ca e bine…Eu unul va apreciez…si stiti cum se zice: “si un singur vot conteaza!!!”…

  • Echipa ApiExpert.ro

   Va multumim mult pentru comentariu si pentru sustinere. Cu siguranta votul dvs. conteaza pentru noi. Numai bine!

 2. Chivaran Alexandru

  Un articol de bun simt si plin de intelepciune,o atitudine corecta pe care noi cei ce va urmarim si stimam o apreciem .Cei care au invatat din articolele voastre vor invata si pe mai departe asa ca asteptam noile articole si acele video-tutoriale!Un an apicol binecuvantat!

  • Echipa ApiExpert.ro

   Cat de curand vom incepe si seria de materiale video. Va multumim pentru cuvintele de apreciere si va dorim de asemenea un an apicol cat mai bun!

 3. Robert Paulo

  Va doresc succes in noul sezon apicol si realizari in munca de cercetare.

 4. Tache Vancea

  Multumim ca existati, echipa ApiExpert,ca dati explicatii pertinente, la obiect si incarcate de profesionalism tuturor celor interesati si care va solicita! Am avut privilegiul sa-l cunosc si sa-l invit pe RADU GUTESCU din echipa ApiExpert la cateva intalniri cu membrii cercului apicol “Noi si albinele” Caracal, unde a prezentat cateva subiecte de larg interes pentru apicultori. Intreg auditoriu a ramas placut impresionat de faptul ca un baiat atat de tanar cunoaste atatea lucruri despre tehnologia apicola moderna si cum le aplica in practica, Sunt foarte rari astfel de oameni care -ti prezinta in mod gratuit, toate informatiile pe care le detine despre albine, studiate si aplicate in stupina sa, cu mari eforturi. Multumim pentru tot sprijinul, RADU GUTESCU! Mulumim ApiExpert! Cu respect, Tache Vancea

  • Echipa ApiExpert.ro

   Cu mare drag si va multumim si noi pentru cuvintele frumoase. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *