Extindere Roiuri Albine in Aprilie [Video]

Extindere Roiuri Albine in Primavara [Video]

postat in ApiExpert TV | 3

Dragii nostri,

prin acest articol incepem seria filmarilor video din anul 2016. Intrucat multi dintre cititorii nostri ne-au cerut acest lucru, vom deschide aceasta serie printr-o prezentare a stadiului de dezvoltare si a evolutiei roiurilor filmate anul trecut in lunile septembrie si noiembrie. O parte dintre acestea au ajuns deja la 10 rame si au fost mutate la culesul de rapita, iar pentru restul s-a trecut la operatiunea de extindere dupa cum puteti vedea in filmare.

Clipul video poate fi urmarit mai jos sau pe canalul nostru de YouTube.

3 Responses

 1. Anghel

  Frumoși stupi, mana de experți; în general în aceasta primăvară stupii îngrijiți corespunzător au avut o dezvoltare buna, unii construind și câte trei faguri( am pomi multi în zona și mai ales prun).
  Când estimați deschiderea salcâmului? Mie mi se pare devansat cu cel putin o săptămâna.
  Sa aveți albina multa și vreme buna.
  Anghel

  • Echipa ApiExpert.ro

   Mulțumim pentru comentariu. Așa este, exact cum am spus si in filmare primăvara bună a favorizat dezvoltarea roiurilor si a familiilor anul acesta. Este corectă și observația legată de salcam, este probabil ca în 25 aprilie să înflorească salcâmul la Dunăre și pe 2-3 mai mai sus. Evident că asta depinde de temperaturile de până atunci, dar dacă se menține vremea bună salcâmul se va deschide devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *