Foarte utile informatiile de la dumneavoastra.
Ramele ce au fost in surplus le-am scos si le-am spalat cu otet si le-am depozitat, polistirenul l-am scos din podisoare si am deschis urdinisul maxim, apoi treptat in functie de intervale cum am regasit in comentarii si partea buna este aceea ca s-au uscat stupii in interior, in zilele cu soare i-am si curatat in masura in care s-a pututu (pe interior) fara sa deranjez cuibul. Cuibul este inca incadrat pe laterale de doua placi de polistiren, care nu pare sa le faca rau.
Ca si experiment; 3 nopti friguroase la rand, am pus din nou polistiren in podisor, iar pe laturile podisorului a reaparut umezeala. Am renuntat definitiv la polistiren in podisoare, am pus carton si niste ziare si am lasat loc 5 cm patrati, in zona unde este plasa pentru a se face ventilatie.
Drept este ca si vremea in zona mea permite "despachetarea", (muntenia, zona subcarpatica), este destul de cald inca de la sfarsitul lui februarie (anul asta

)
In momentul de fata toti stupii sunt uscati (5 la nr) iar albinutele cara polen in masura in care gasesc.
Din cate vad secretul este ventilatia pentru a nu avea umiditate excesiva si mucegai cum am patit eu. Inca o concluzie ar fi ca prea multa grija face rau, oricum invatare de minte, in iarna ce vine o sa stiu ce am de facut, va multumesc !