Mesajde rangu stefan » 04 Ian 2016, 08:37
ma numesc stefan
Acum aproximativ 30 de ani am avut primul meu stup.Intr-o zi nu mai tin minte ce cautam in lada cu albine,am fost intepat de o albina,am ramas inconstient cateva ore.Dupa aceasta, cativa ani am avut grija sa pastrz o distanta sigura intre mine si albine.
Intre timp mi-am cumparat o casa la periferia orasului,oras situat initr-o zona montana.Ani de zile un vecin ce se ocupa de apicultura a insistat sa i-mi faca cadou un roi.pana la urma am primit roiul,m-am apucat sa studiez apicultura am inceput sa citesc tot ce imi cadea in mana referitor la albine,de la literatura de specialitate de acum cateva zeci de ani pana la forumuri pe internet.Cu timpul mi-am dat seama de ignoranta mea in ceea ce priveste crestera albinelor,Intre timp am mai cumparat 3 roiuri.Cand am adus ultimul roi am scapat lada cu albine;aceasta s-a deschis si cred ca am primit cateva sute de intepaturi,De data ceasta nu am patit nimic.Am luat hotararea sa ma apuc in mod serios de apicultura..Aceasta hotarare am luat-o pentru ca in cele din urma am inteles cum functioneaza,cum este organizata,o familie de albine,am inteles de la unii apicultori de pe diverse forumuri cum este posibil sa exploatezi o familie de albine,pentru a fi profitabil pentru apicultor. in acelasi timp am hotarat ce fel de lata sa folosesesc.In 2014,ajunsesem sa am 10 familii de albine dar am fost nevoit sa le mut la aproximativ 5 km de zona unde stau deoarece unui vecin nu-i convenea vecinatatea albinelor.Am achizitionat utilaje de tamplarie si am inceput confectionarea echipamentului necesar,in prima etapa, a cresterii albinelor.Am cautat furnizor de material biologic de buna calitate,dar unii dintre crescatori m-au refuzat deoarece nu livrau roi la pachet,ori au avut contractata toata productia presupusa de roi.Intre timp cele 10 familii ce le detineam au murit.Atunci am aflat ca in zona respectiva pe o raza de aproximativ 3 km se aflau peste 500 de familii de albine,cu un tratament contra bolilor indoelnic
ApiExpert a acceptat comanda mea urmand sa fie livrat materialul biologic in luna iulie.Am fost nevoit sa renunt la inceputul lunii iulie la comanda deoarece am fost depistat cu o boala grava si am suportat o intervantie chirurgicala in luna august. Interventia chirugicala a avut o influenta majora asupra organismului meu,a trebuit sa invat din nou sa mananc,sa beau,,sa merg.Se pare ca am un organism puternic si am reusit sa ma refac repede atat de repede incat
am inceput din nou sa bat muntii pe jos s-au cu bicicleta.
Am comandat din nou material biologic pentru 2015 la
ApiExpert dar din nou am fost nevoit sa renunt la comanda.De data aceasta banca a carui client
eram de peste 10 ani de zile m-a refuzat pentru ca eram bolnav cronic,nu a contat ca eram
un client fara restante la creditele luate pana atunci,nu a contat faptul ca aveam pensie plus salar ca venit.
In toamna lui 2015 am comandat din nou pentru 2016 ,20 de roiuri la pachet fiind sigur ca
din toamna lui 2015 voi termina cu pensia de boala si cu boala.GHINION am refacut analizele
am fost depistat ca boala a recidivat,sunt de o luna de zile pe lista de asteptare pentru interventia chirurgicala
astept in fiecare moment sa primesc un telefon pentru a ma prezenta la spital.
Cand eram in spital si invatam sa merg medicul chirurg care m-a operat i-a atras atentia fiului meu
ca nu ma supravegheaza suficient de aproape.Acesta a raspuns;,lasatil domn doctor este prea incapatanat
sa nu reuseasca,.
DECI: sunt prea incapatanat
Va rog sa ma treceti si pe mine la concursul pentru roiurile de albine la pachet
(roiuri care sa nu fie pe rame), de asemenea comanda facuta pentru 20 roiuri la pachet
sa ramana valabila.
Urez echipei ApiExpert : UN AN NOU FERICIT !
MULTA SANATATE ! (va spun sigur ca e mai buna decat toate)
SA FITI SUFICIENTI DE INCAPATANATI CA SA
CRESTETI CAT MAI MARI !