Mesajde Jaga Ciprian » 13 Dec 2015, 19:19
Buna ziua stimati iubitori ai apiculturii, ma numesc Jaga Ciprian ,am 31 ani , din Breaza, Prahova.
O sa va prezint pe scurt cum am ajuns sa indragesc si eu tot mai mult aceste minunate fiinte" albinele".
Inca de copil am fost fascinat si uimit de munca depusa de apicultori si albinele ce ii inconjurau, zilnic trecand la scoala pe langa stupina a doi frati renumiti in Breaza, dar pasiunea pentru albine am capatato cu adevarat in 2012 cand am descoperit ca langa locul de munca exista o stupina. Dupa ce am citit cateva articole pe internet despre albine si modul de intretinere al stupilor,m-am prezentat la poata stimatului apicultor de langa locul de munca. Dupa ce am incasat cateva intepaturi si o serie de sfaturi am decis sa continuu documentarea si vizitele tot mai dese la aceasta stupina.
In primavara anului 2013 am achizitoinat primele 2 cutii si am primit cadou primul roi de la apicultorul care deja imi impartasise multe informatii. Ulterior am achizitionat inca o familie de albine.
Ambele familii au trecut cu bine iarna, dar in primavara regina la da roiul primit nu a ouat si dupa ca am inlaturato am pus o rama cu puiet capacit (din cele5 ) de la cealalta familie, pentru asi face o regina de salvare.
In 2014 m-am mutat cu servicuil in Brasov,unde iarasi am avut norocul sa locuiesc langa un domn ce detinea o mica stupina. De asemenea am primit multe sfaturi si de la dansul si un roisor de o rama de albine. In acea vara am mai achizitionat o familie de albine si un abrig pentru a confectiona cutiile pentru stupi.
In primavara lui 2015 am mai achizitoinat 2 familii cu scopul de a face roi din ele,lucru si realizat dupa ce am reusit sa obtin botci prin tranzvazare folosind metoda de obtinere a botcilor expusa pe inernet de catre Dan Margarit. Reusita obtinerii botcilor se datoreaza in mare masura mamei mele care a realizat o parte din lucrari.
In prezent detin 12 familii sanatoase care asteapta primavara la fel de mult ca noi toti.
Imi doresc ca in viitorul apropiat sa intemeiez o stupina cu ajutorul careia sa pot intretine familia, si in primvara primul cadou ce il voi face fiului meu care urmeaza sa vina pe lume in februarie sa fie o familie de albine.
Multumesc tuturor apicultorilor pentru pasiune cu care ingrijesc albinele, aceste fiinte dadatoare de viata pe pamant.