Mesajde Radu Guțescu » 03 Feb 2015, 19:09
Buna seara,
1. rolul acidului citric este de conservant si acidifiant. Otetul de mere nu este conservant, este doar acidifiant si ajuta la obtinerea unui PH necesar hranei albinei.
2. 2g acid citric/kg de turta se pun in turta energetica, sa nu facem o confuzie cu turta proteica. Daca prima este in mare parte sau chiar complet din zahar, turta proteica are mult mai multe componenente cu PH diferit si cu risc mare de deteriorare in conditiile in care nu sunt conservate cu ajutorul acidului citric.
3. Uleiul de porumb se foloseste pentru a furniza lipide albinelor. Are o structura diferita de cea a uleiului de floarea soarelui, in sensul ca difera procentul de grasimi polinesaturate. In turta se poate folosi si ulei de rapita alimentar, am preferat porumbul pentru ca este asemanator, dar mai usor de gasit.
4. Nu poate fi folosit lapte praf pentru vitei in locul galbenusului de ou sau izolatului proteic din soia din mai multe motive: procent diferit de proteina, profil de aminoacizi diferit, prezenta lactozei in laptele praf.
Sper sa va fi fost de ajutor.
Cu drag,
Radu
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)