Turtele proteice

Tot ce tine de nutritia albinelor, hraniri stimulative si de completare, hraniri proteice si energetice, retete de turte proteice, administrare etc.
popescu
Mesaje: 5
Membru din: 08 Feb 2016, 17:43

Re: Turtele proteice

Mesajde popescu » 23 Feb 2016, 15:19

in reteta apiexpert pt turte proteica zaharul este pudra sau tos?praf de galbenus mai aveti de vanzare?

Avatar utilizator
Radu Guțescu
ApiExpert
Mesaje: 312
Membru din: 09 Ian 2015, 14:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: Turtele proteice

Mesajde Radu Guțescu » 26 Feb 2016, 20:33

Zahărul este pudră. Praful de galbenus comandat suplimentar l-am epuizat din păcate, in cazul in care aveti nevoie de o cantitate mica ma puteti contacta prin mesaj privat.
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)

NELU-VS.
Mesaje: 45
Membru din: 26 Oct 2015, 19:27

Re: Turtele proteice

Mesajde NELU-VS. » 29 Feb 2016, 15:29

Va salut.D-le Radu,praful de galbenus e prea scump pt. mine.Daca as folosi oua proaspete de tara(este mai ieftin pt, mine) nu este cam la fel de bun?Poate sa fermenteze in cazul in care nu sint consumate intr-un anumit timp?Multumesc anticipat.Sanatate.

Avatar utilizator
Radu Guțescu
ApiExpert
Mesaje: 312
Membru din: 09 Ian 2015, 14:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: Turtele proteice

Mesajde Radu Guțescu » 29 Feb 2016, 15:33

Va salut. Exact acesta este pericolul, galbenusul de ou nedeshidratat si nepasteurizat este extrem de perisabil si poate dezvolta bacterii periculoase. Mai bine folositi alte surse de proteina pentru a inlocui galbenusul.
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)

nicu68
Mesaje: 23
Membru din: 25 Ian 2016, 15:57

Re: Turtele proteice

Mesajde nicu68 » 01 Mar 2016, 10:52

buna ziua la toata lumea.am o intrebare de ce tura asta proteica o consuma mai greu si inca ceva daca zaharul uzeza albina de ce nu se poate adauga mai multa mire in loc de zahar de ce numai 20% se poate completa cu miere poate asta e motivul de o consuma mai greu ce ziceti? eu am folosit ingrediente ca in reteta dumeavoastra am inlocuit zaharul in proportie de 20% cu miere si uleiurile cu protofil

popescu
Mesaje: 5
Membru din: 08 Feb 2016, 17:43

Re: Turtele proteice

Mesajde popescu » 01 Mar 2016, 16:28

posibil intrari substantiale de polen in perioada aceasta calduroasa.de cate ori a-ti dat proteina apiexpert?se vad rezultate in aria de puiet?

cristi
Mesaje: 94
Membru din: 21 Feb 2015, 21:41

Re: Turtele proteice

Mesajde cristi » 01 Mar 2016, 17:56

In toamna am facut o turta proteica reteta apiexpert cu ceva modificari.In februarie am mai facut o turta. Acelasi rezultat.Foarte putin consumata.Un singur roi a consumat toata turta. Probabil fiindca are matca apiexpert? Posibil sa fi gresit reteta:
Praf de galbenus de ou -0,250 kg
Izolat proteic din soia - 0,375 kg
Izolat proteic din zer - 0,450 kg
Drojdie de bere -2 kg
Zahar -3 kg
Acid citric -0,02 kg
Amestec uleiuri esentiale -0,150 kg
Scortisoara -0,06 kg
Ulei de porumb -0,2 litri
Apa -1,2 litri
Miere -2,2 kg
Total - 9,905 kg

Posibil sa fi gresit eu ceva?

Avatar utilizator
Radu Guțescu
ApiExpert
Mesaje: 312
Membru din: 09 Ian 2015, 14:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: Turtele proteice

Mesajde Radu Guțescu » 01 Mar 2016, 19:15

nicu68 scrie:buna ziua la toata lumea.am o intrebare de ce tura asta proteica o consuma mai greu si inca ceva daca zaharul uzeza albina de ce nu se poate adauga mai multa mire in loc de zahar de ce numai 20% se poate completa cu miere poate asta e motivul de o consuma mai greu ce ziceti? eu am folosit ingrediente ca in reteta dumeavoastra am inlocuit zaharul in proportie de 20% cu miere si uleiurile cu protofil


Buna seara,
Turta proteică o consuma mai greu pentru ca are o concentrație de proteina mare si atunci este normal sa se înregistreze un consum mai mic fata de o turta cu 10% proteina asa cum sunt cele din comert.
Zahărul nu uzează albina mai mult decat mierea si in plus este mai atractiv pentru albina.
De asemenea consumul variază în functie de aria de puiet eclozionat (albina consuma turta in primele patru zile dupa eclozionare), deci consuma mai bine stupii care au plecat mai devreme si unde eclozioneaza puiet mai mult acum. Ultimul factor care influențează consumul este prezenta polenului in natura, daca albinele pot aduce polen consuma mai putina turta.
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)

Avatar utilizator
Radu Guțescu
ApiExpert
Mesaje: 312
Membru din: 09 Ian 2015, 14:23
Localitate: Craiova
Contact:

Re: Turtele proteice

Mesajde Radu Guțescu » 01 Mar 2016, 19:19

cristi scrie:In toamna am facut o turta proteica reteta apiexpert cu ceva modificari.In februarie am mai facut o turta. Acelasi rezultat.Foarte putin consumata.Un singur roi a consumat toata turta. Probabil fiindca are matca apiexpert? Posibil sa fi gresit reteta:
Praf de galbenus de ou -0,250 kg
Izolat proteic din soia - 0,375 kg
Izolat proteic din zer - 0,450 kg
Drojdie de bere -2 kg
Zahar -3 kg
Acid citric -0,02 kg
Amestec uleiuri esentiale -0,150 kg
Scortisoara -0,06 kg
Ulei de porumb -0,2 litri
Apa -1,2 litri
Miere -2,2 kg
Total - 9,905 kg

Posibil sa fi gresit eu ceva?


Nu este gresită formula, proportiile sunt ok. Consumul depinde mult asa cum am scris mai sus de cata albina eclozioneaza, posibil ca cel care a consumat toata turta sa fii pornit mai devreme si sa fii avut suprafata mai buna de puiet care eclozioneaza in perioada asta. In plus, daca aduc polen consuma mai putin decat in mod normal, anul acesta este unul excelent din punct de vedere al polenului timpuriu.
“Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“. - Karl Kehrle (Fratele Adam)

nicusor
Mesaje: 3
Membru din: 07 Dec 2015, 09:53

Re: Turtele proteice

Mesajde nicusor » 25 Mar 2016, 13:27

Te salut radu,eu folosesc pasta facuta de mine:1 kg miere,50g drojdie de bere,100g lapte praf degresat,2g apicomplex,40 ml protofil,si 200ml apivirol toate amestecate acum intrebarea este daca pt sa inlocuiesc laptele cu izolat proteic din zer si in ce proporti la aceasta pasta,ast rasp te salut


Înapoi la “Nutritia albinelor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron