Pagina 1 din 1

Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 25 Ian 2016, 16:01
de Calin
Buna ziua!

In legatura cu amestecul de uleiuri esentiale : pentru ce il folositi ( ce efecte are ) si cat de des ?

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 25 Feb 2016, 17:23
de ciureatudor
buna ziua dragilor . Indraznesc sa fac o comparatie poate fortata . Uleiuri esentiale nu am folosit dar cred ca face aceeasi treaba pe care o face produsul "apivirol " despre care pot spune ca este foarte bun si cu rezultate vizibile chiar de a doua zi .Acest produs este bun numai ca e cam foarte scump . Sa ma corecteze cineva unde gresesc .

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 25 Feb 2016, 18:25
de Radu Guțescu
Uleiurile esentiale au rol in dezorientarea varroa in momentul in care acesta iese din celula si se asează pe albina. Tratamentul cu uleiuri are o eficienta buna numai in conditiile utilizării de fund plasa, in caz contrar varroa căzută de ridica. Apivirol nu am folosit, dar din cate stiu principala sa indicatie (asa cum se desprinde si din nume) ar fi in viroze. Daca asupra celorlalte beneficii expuse ale Apivirol nu ma pot pronunta pentru ca, repet, nu am utilizat, in viroze nu cred că poate fi mai mult decat un adjuvant. Daca ar trata virozele ar fi un produs cu adevarat revolutionar din moment ce in acest moment nu exista alt produs de acest gen.

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 26 Feb 2016, 14:15
de nicu68
buna ziua tutur care urmaresc acest forum:sa inteleg ca eu daca am stupi cu fund ficx uleiurile esentiale nu ajuta contra varoa ce sfaturi i-mi dati sau alternative.multumesc o zi buna

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 26 Feb 2016, 14:18
de Radu Guțescu
Va salut! Variante alternative foarte bune la amitraz sau fluvalinat sunt acidul formic si acidul oxalic aplicat prin sublimare.

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 26 Feb 2016, 18:06
de cristi
Sunt un pic nedumerit. Stiam ca Apiexpert foloseste stupi cu fund plin si uleiuri esentiale si pudrari cu zahar pudra in tratarea antivaroua.

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 26 Feb 2016, 18:13
de Radu Guțescu
Asa este. Si tocmai de aceea am putut consta eficienta mai mica a acestor tratamente in cazul stupilor cu fund plin fata de alti colegi care au stupi cu fund plasa. Desi cade, o parte din varroa se ridica. E clar ca fundul plasa este mai avantajos in acest caz.

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 26 Feb 2016, 19:39
de irinel venczel
APIVIROL ...prospectul aici : http://www.romvac.ro/Blog%20Posts/apivirol-forte.html. Legat de folosirea lui , o fac de 2 ani ( daca nu ma insel, cred ca a fost lansat pe piata acum 3 ani), pot spune ca sunt destul de multumit de rezultatele lui, nu stiu cat de mare influenta are asupra paduchilor - fiind solutie orala (nu prea se leaga ce baga albina in " gura " cu paduchii din " cap "), dar ca stimulator si antiviral isi face treaba. Il aplic prin pulverizare, ( o singura data ) primavara, pe ramele bine populate cand temperatura ajunge la aprox. 20-25 grade si am observat ca starea familiilor e foarte buna ( si asta nu stiu daca e din cauza ca asa sunt ele sau le baga apivirolul in viteza :D ). Una peste alta e bun chiar daca am fost un pic carcotas. Legat de uleiurile esentiale, cred ca sunt un pic " pe langa problema" - mi-ar prinde bine un link , sa ma pot documenta si probabil si achizitiona ;) , sau ceva mai multe informatii de la cei ce le folosesc...

Re: Amestecul de uleiuri esentiale ?

Scris: 22 Mar 2019, 18:01
de hirosima
Am scris un articol despre utilizarea uleiurilor esentiale in apicultura https://www.lectiiapicultura.ro/uleiuri-esentiale-in-apicultura/