Mesajde simi » 19 Ian 2015, 19:47
Si eu sunt incepator absolut ca tine,deci nu pot sa-ti dau niciun sfat in aceasta privinta.Oricum,ori esti foarte curajos,ori...hm...nu stiu cum sa zic.Mie mi-ar fi frica.Nu de munca,ci de lipsa de experienta.
Ma rog,din ce am citit prin muuuulte carti,cam cateva luni timp de 3 ore pe zi,pe langa net cu toate clipurile,blogurile,forumurile,postarile si ce mai are el,ni se recomanda sa incepem cu cativa stupi,3-5,poate un pic mai multi.Eu am ales sa incep cu 5 familii.Toti apicultorii experimentati ne atentioneaza ca banii investiti in albine,fara a avea experienta,se duc mai repede ca in cazinourile din Las Vegas.
Sunt lucruri atat de multe,teoretic cel putin ,practic nu am cum sa stiu,sunt lucruri pe care trebuie sa le intuiesti,sa le deduci,sa le prevezi cu mult timp inainte de a se intampla etc.incat fara experienta,doar cu cunostintele teoretice,e foarte greu.Eu sunt si pescar.La stilul spinning.A nu se intelege un ,,carator de scule,,cum ii numim noi pe cei care ies o data la 5 sambete cu bete si scule de bazar,made in vapor.Si mi-am dat seama ca o zi la pescuit valoreaza cat o saptamana pe forurile de specialitate sau,,lecturarea,,de carti,reviste.Sunt convins ca asa e si in apicultura.Fara practica e foarte greu.
Sunt colegi care te pot ajuta in alegerea ta,dar mie mi se pare un gest cam necugetat,sa nu spun nebunesc.Poate daca prietenul tau te poate ajuta,consilia o anumita perioada de timp...desi,frate,frate,dar branza e pe bani.Asta e deja un business in toata regula,asa ca ,eventual,pentru a nu pierde suma investita poti angaja pe cineva pana cand ,,furi,,macar putin din lucrul la stupi.Inca o data,subliniez,nu vreau sa te jignesc in niciun fel.Iti doresc sa faci alegerea buna si sa prosperi.
Admir curajul tau si,ca si tine,ii uram pe cei care,incercau sa-mi spuna ca nu e chiar usor.Acum stiu sigur ca nu e nici imposibil.
Si cred ca ar trebui sa vezi tipul de stupi,starea lor,locatia,acte,documente,o sa razi trebuie si de astea,materialul biologic si multe altele.