Hranire fondant

Tot ce tine de nutritia albinelor, hraniri stimulative si de completare, hraniri proteice si energetice, retete de turte proteice, administrare etc.
CristianBee
Mesaje: 4
Membru din: 10 Mar 2015, 20:53

Hranire fondant

Mesajde CristianBee » 26 Feb 2016, 20:30

Salut ,

Dupa cum stim pe timpul sezonul apicol activ apar perioade in care culesurile inceteaza astfel incat sunt necesare interventii din partea noastra . Problema apare atunci cand avem caturile adaugate pe stupi .
Ca sa ma fac inteles :

Exista perioade cand afara ploua sau secretia de nectar nu exista chiar si atunci cand aceasta ar trebuii sa existe ( S1, S2 , S3 , tei si altele ) si trebuie sa le asiguram stupilor un cules de intretinere dar acesta nu exista .

Cum putem proceda pentru a putea mentine nivelul pontei matcilor atunci cand avem caturile pe stupi ? .

Ex : a trecut salcamul , am extras mierea din caturi ( avem albina doldora ) iar pana la tei nu mai avem culesuri de intretinere . Putem folosi ca si hrana FONDANTUL care sa simuleze un cules de intretinere asta fara ca albinele sa stocheze fondantul in caturi ? . Ce modalitati de hranire folositi atunci cand natura nu ofera culesuri de intretinere dar stupii au caturile puse datorita nivelului populatiei stupilor .

A-ti incercat folosirea fondantului ca si substituent al siropului ( aici exista sanse mari ca acesta sa fie stocat in ramele de cat ) pe perioadele mai sus mentionate ? .
Logica ar sugera faptul ca odata ce un cules natural ar veni ( nectar ) albinele ar abandona fondantul .

NELU-VS.
Mesaje: 45
Membru din: 26 Oct 2015, 19:27

Re: Hranire fondant

Mesajde NELU-VS. » 27 Feb 2016, 06:14

Va salut.Nu am folosit aceasta metoda insa am citit intr-o carte ca albinele se pot stimula cu zahar tos astfel:hranitorul (ulucul) il umplem cu zahar tos dupa care adaugam apa pina ce se umezeste tot zaharul( preferabil ar fi apa de ploaie sau apa de riu).In lipsa culesului de intretinere albinele se alimenteaza din uluc.Sanatate.


Înapoi la “Nutritia albinelor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron