forum

Lansare Forum ApiExpert

postat in Anunturi | 1

Suntem bucurosi sa observam in urma feedback-urilor pozitive exprimate ca reactie la materialele pe care le publicam pe apiexpert.ro ca exista tot mai multi apicultori pregatiti si interesati de a fi din ce in ce mai buni. Cand am luat hotararea impreuna cu echipa sa facem mai mult decat un simplu site de vanzari am avut convingerea ca exista in Romania foarte multi apicultori ca si noi, adica in primul rand extrem de pasionati de ceea ce fac si in acelasi timp dornici sa devina profesionisti cu adevarat.

Ca in multe alte domenii, si in apicultura se aplica zicala: “cati apicultori atatea pareri“. Si asta este excelent. Asa se naste progresul. Dar apicultura este mai mult decat un “alt” domeniu de activitate. Insusi termenul contine in interiorul sau cuvantul “cultura”. Chiar daca la propriu se refera la cresterea albinelor, este mai mult decat atat. Este o stare de spirit, o filosofie de viata, ceva greu de exprimat in cuvinte. Ca aproape de fiecare data, mentionam si cateva cuvinte pe care Fratele Adam, cel care prezinta poate cel mai bine esenta principiilor acestei stiinte le-a notat in introducerea cartii sale Beekeeping at Buckfast Abbey: “Exista ceva la albine care intotdeauna l-a captivat pe om. Extraordinarul lor simt al ordinii si al preciziei, abilitatea lor de a se adapta la orice sau oriunde, versatilitatea incredibila, acestea si multe alte caracteristici reprezinta o inepuizabila sursa de interes si incantare atat pentru apicultorul profesionist cu cei 2000 de stupi ai sai, dar si pentru cel amator cu cei cativa stupi ai sai din coltul gradinii“.

Ne dorim ca platforma ApiExpert sa devina locul de intalnire online al celor care iubesc apicultura si respecta albinele. Al celor care vor sa transforme aceasta pasiune in profesie, al celor care inteleg sau vor intelege ca succesul in apicultura se bazeaza atat pe dragoste, dar si pe cunoastere. Si in care cei care practica apicultura la nivel amator sa gaseasca informatii care sa-i motiveze si sa-i ajute sa devina profesionisti, iar profesionistii sa devina din ce in ce mai buni. Lucrul acesta nu il puteam realiza decat impreuna.

Asa cum spuneam, in apicultura nimeni nu este detinatorul adevarului suprem. De fapt, ceea ce fascineaza cu adevarat in aceasta ocupatie este ca poti face lucrurile complet diferit si sa obtii aceleasi rezultate bune. Suna paradoxal, dar este perfect valabil. Am spus de fiecare data in articolele publicate ca acestea reprezinta opiniile noastre si nu au pretentia de a fi adevaruri absolute. Sunt sigur ca printre dumneavoastra, sau poate printre cunoscutii dumneavostra exista apicultori exceptionali. Poate a venit momentul ca fiecare dintre noi sa contribuie cu propriile cunostinte si experiente la un proiect care sa ne faca sa progresam. Pana la urma, judecand logic, asa s-a transmis si dezvoltat aceasta meserie din generatie in generatie. Si din pacate, de multe ori tocmai lipsa unei deschideri si a unei comunicari sincere a impiedicat evolutia sa mult mai rapida. Depinde doar de noi sa schimbam asta. Cred ca n-ar trebui sa asteptam solutii centralizate sau nationale miraculoase, cand de fapt progresul depinde de fiecare dintre noi.

Echipa Apiexpert a facut un prim pas in directia aceasta prin prezentarea foarte transparenta a activitatii sale. Anul trecut ne-au vizitat peste 50 de apicultori din toata tara. Si au putut constata deschiderea noastra. Si vom continua sa facem asta si mai intens. Si mai concret, si mai personalizat. Vom prezenta pe blog fiecare pas din activitatea noastra. Am raspuns pe mail sau telefonic la o multime de mesaje si intrebari. Argumentele de mai sus precum si dorinta reala de a face comunicarea noastra, a apicultorilor, mai usoara, mai rapida si mai folositoare, ne-a condus catre al doilea pas important, si anume lansarea forumului ApiExpert. In acest fel, discutiile noastre vor putea fi vazute de mult mai multe persoane care le-ar putea considera utile. Stim cat de important a fost pentru noi sa beneficiem de cunostinte oferite cu maxima deschidere si generozitate de apicultori foarte bine pregatiti din toata lumea si credem cu tarie ca la potentialul imens care exista in Romania vom crea o comunitate online care ne va face pe toti sa devenim cei mai buni.

In curand vom anunta si cateva facilitati si beneficii exclusive pentru membrii forumului.

Va asteptam in numar cat mai mare pe ApiExpert Forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *