Ne place sa credem ca avem colaboratori, parteneri si chiar prieteni, nu doar simplii clienti. Opiniile si feedback-ul acestora sunt foarte importante pentru noi, ajutandu-ne de-a lungul timpului sa crestem calitatea serviciilor noastre si sa producem matci din ce in ce mai performante. Iata ce au de spus cativa dintre acestia:

Am primit comanda de 50 roiuri.
Părerile pro: sa începem asa roi pe 4 rame foarte puternici pentru cei interesati am si poze calitate nota 10 pentru 40 de bucăti nota 9 pentru restul. Matci foarte prolifice 99% nota10. Albina foarte blândă lucrezi si fara masca nota 10 cu felicitări. Si acum parerile contra: roiurile au venit cu intarziere de aproape 2 saptamani si parte din matci nu erau marcate cam atat sper sa mai colaborăm si in anii viitori.

  Gheorghe Cristian

Din cele 3 pe care le am, la 2 din ele am „o problema”: in primavara trebuie sa le mut in cutii de 12 rame, pur si simplu in august au explodat, aveam 8 rame cu puiet, din care 5 capacit si cele 3 puiet in toate stadiile; cand am chemat un prieten sa vada nu-i venea sa creada, in iarna le-am bagat pe 8 rame, acum in martie am puiet deja pe 4 rame, asa ca o sa mai tinem legatura, dar si in functie de bugetul meu.

  Costin

Foarte bune matcile buckfast cumparate de la apiexpert.Am avut ponta pana in octombrie.Pentru altii poate e un mare minus,pentru felul in care am inteles eu sa fac apicultura,nu.Au fost acceptate toate fara probleme de maidanezele mele orfanizate fara regret.Stupina mea e la granita cu Rep. Moldova(Basarabia noastra)si e un ghiveci de rase in zona,de asta pretentiile colegilor mei din zona de a selecta asa zisa carpatina sunt mai mult decat naive.
Singurele reprosuri sunt intarzierea la livrare,e drept si eu m-am trezit tarziu si cumulul acesta mi-a dat putin planurile peste cap.Am primit asigurari ca treaba asta s-a rezolvat.Si cateva au trebuit marcate din nou.Poate vopseaua,poate faptul ca au stat unele dintre ele si 4 zile pana la introducere si cred ca miscarea lor browniana in cusca de introducere a actionat ca un smirghel.
Am comandat pe 1 sept. ,ca sa fiu sigur,30 de matci ptr. anul viitor.

Matcile buckfast au fost introduse si primite cu succes.Deosebita grija echipei de a respecta termenele stabilite,in ciuda conditiilor meteo pe care le stim toti.Pacat ca nu mai pot comanda inca 10 buc. pentru a elimina in luna august orice urma de maidaneza.
La familiile din roiurile de anul trecut am miere,puiet,toate aranjate dupa manual.
Multumesc mult.De la 8 familii anul trecut,am ajuns la 40 entitati(adica si roiuri).Cand am stabilit ca vreau matci buckie,ma gandeam ca,dupa ce cresc repede si ajung in 200 de fam. sa le schimb cu caucaziana.Cred ca raman pe buckfast.Si copiii mei,care sunt scolari,sunt incantati sa desfaca un capac de la fam. de Buckfast.

Multumesc frumos pentru regina Buckfast facuta cadou asta toamna. Se pare ca si-a inceput ponta din primele zile ale lunii ianuarie fara stimulari :). Pe data de 11 ianuarie profitand de timpul de afara m-am uitat in cativa stupi si spre surprinderea mea roiul cu regina buckfast, desi nu depaseste 4 rame de albina, avea puiet capacit cat diametrul unui cerc de 7 – 8 cm. Daca o tine tot asa ajunge familiile :).

Vin cu vesti de la regina buckfast :). Nu va zic decat atat, are oua, larve si capacit cat poate albina sa acopere. Frumoasa dezvoltare 🙂

  Andrei

Cautand si cercetand lucrurile cu privire la apicultura, vazand cum stau treburile m-am hotarat sa lucrez cu exipa apiexpert deoarece am cautat crescatori de matci dar un lucru la care ma gandesc este „INCREDEREA SI CALITATEA”. Vazand informatiile oferite de apiexpert (poze, argumente si altele) am constatat din cele vazute ca este ceea ce apicultor are nevoie.

  Richard [Link text original]

Suntem mai mult decat multumiti de calitatea serviciilor si a reginelor voastre. Planuim sa colaboram si mai mult cu voi in viitor.

  Simon Marsh [Manager Queens 4 Bees, Marea Britanie]

Am si eu matci de la ApiExpert. Una singura am bagat-o in sa-i zic „juma’ de familie”. Acum este pe 12 rame si 5 rame puiet. Celelalte 10 le-am dat cate 1 rama puiet capacit si 1 rama albina. Acum sunt toate pe 6 rame (mai multe nu incap, sunt cate 2 matci in cutie de 12 rame cu diafragma despartitoare) full de albina si puiet au pe 3-4 rame.

  Cristi [Link text original]

O parere buna 😉 …. si un cules bun 😀

Eu am cumpărat ( mai mult din curiozitate pt că îmi produc singur reginele ) 50 regine la-nceputul verii. Nu-mi place nici să laud, nici să fiu lăudat, însă nu am nimic de criticat și pentru primăvara viitoare mai am o comandă de 50, deci sunt mulţumit.
Nici nu pot spune prea multe pt că reginele le-am introdus în roiuri de 1-2 rame pt a avea siguranţa acceptării. Acum sunt pe 6-8 rame de albină,( unele ajutate, altele nu) deci sunt încă la stadiul de roi. Una singură am folosit-o pt multiplicare și este într-o familie bună.
Le-am primit marcate însă acum o lună a trebuit să reînnoiesc marcajul la majoritatea, căci nu se mai cunoștea. Ăsta nu-i un reproș și nici o nemulţumire, pt că și mie mi se-ntâmplă în funcţie de creion/vopsea. În fiecare an încerc altceva și nici acum nu m-am hotărât care vopsea-i mai bună.
Cu alte cuvinte să nu mă uitaţi cu comanda de anul viitor !

  Leontin [Link text original]

Atat eu, cat si clientii mei suntem extrem de multumiti de calitatea serviciilor ApiExpert Romania si a matcilor cumparate. Cu siguranta vom continua sa colaboram.

  Kaido Kasemets [Apicultor, manager la Meemeistri Mesi, Estonia]

Ok. Musai să revin și eu cu un feedback. Am primit și eu mătcile vineri după puțin stres din partea firmei de curierat care ar fi vrut să le livreze din depozitul lor doar luni. În urma discuției cu firma de curierat și înțelegând situația, cum că sunt niște ființe în colet, mi le-au livrat vineri.
Am respectat întocmai ghidul de introducere al mătcii într-o familie de albine și am o acceptare de 100 % cu o singură precizare. Zece mătci introduse vineri, azi marți la verificare 9 mătci BK marcate și una nemarcată. Bănuiesc că la această familie mi-a scăpat vreo botcă din care a ieșit matca familiei și astfel am pierdut BK introdus. Drept urmare mă declar mai mult decât mulțumit de ghidul de introducere. Sunt convins că dacă eram atent cu a zecea familie ar fi fost 10 mătci acceptate.
Cele 9 pontează de zor, a zecea încă nu, cred că încă nu este imperecheată.
Promit că am să mai revin prin toamnă cu un feedback să vedem cum se prezintă aceste familii și cum intră în iarnă.
Deocamdată mulțumesc echipei Apiexpert pentru tot: profesionalism, promptitudine, caracter (doamnei Florentina Stănică pentru rezolvarea problemei cu firma de curierat ).
Să auzim de bine și butoaie pline ?.

  Alexandru Rusan [Link text original]

Matca Buckfast -Apiexpert – doua etaje capacite full la floarea soarelui , iar azi i-am ridicat etajul trei :

14054210_1296607120357858_5563106671736940920_n

  Petras Bratu [Link video original]

  Borlovan Petru