Prezentare Video Cresterea si Selectia Matcilor

Prezentare Video Cresterea si Selectia Matcilor [Targul Apicol Craiova, 2016]

postat in ApiExpert TV | 15

Dragi colegi,

dupa cum anuntam intr-un articol trecut, in data de 16 ianuarie 2016 am tinut o prezentare pe tema Cresterea si Selectia Matcilor in cadrul Targului Apicol Craiova, editia 2016.

Trebuie sa mentionam ca din cauza modului de organizare a salii de conferinte, amplasamentul camerei de luat vederi nu a fost unul optim, colegul nostru Radu fiind nevoit sa iasa din cadru in mai multe randuri pentru a se putea adresa publicului prezent. Calitatea audio a prezentarii este insa foarte buna si la cererea celor care nu au putut fi prezenti am decis sa postam aceasta inregistrare. O mare parte din informatiile prezentate se regasesc si in articolul Cresterea si Selectia Matcilor: o abordare realista si bazata pe intelegerea albinei publicat in urma cu cateva saptamani si consideram ca sunt utile indeosebi celor care doresc sa isi produca singuri matcile.

Inregistrarea video integrala poate fi urmarita mai jos:

De asemenea, prezentarea in format pdf poate fi descarcata de aici.

Va asteptam in numar mare si la urmatoarele prezentari de acest gen pe care le vom anunta in prealabil pe blog. Ne puteti urmari pe Facebook si de asemenea va puteti abona la canalul nostru de YouTube pentru a fi la curent cu toate noutatile postate.

Echipa ApiExpert.ro

15 Responses

 1. Hulpus Augustin

  Felicitari prezentarile sunt binevenite. Succes

  • Echipa ApiExpert.ro

   Va multumim pentru apreciere. Toate cele bune!

 2. teodor

  Va multumesc !
  Acest film va ramane o mare carte a apiculturii pt incepatori si nu numai! Cu stima !

  • Echipa ApiExpert.ro

   Va multumim si noi pentru cuvintele frumoase. Numai bine!

 3. Irina

  Multumim!
  Am participat langa Sibiu la un curs aproape identic in decembrie. Va multumim ca manifestati atat de multa generozitate prin punerea la dispozitie a materialului. Va dorim mult succes in tot ceea ce faceti!

  • Echipa ApiExpert.ro

   Va multumim si noi pentru comentariul dvs. Toate cele bune!

 4. teodor

  Pe cand un comentariu de la a-z cum procedati la cresterea matcilor imperecheate natural? Va multumesc anticipat!

  • Echipa ApiExpert.ro

   In luna mai vom publica un articol insotit de video despre intreg procesul de crestere.

 5. Mihai

  O buna lectie pentru apicultori!Am totusi o intrebare;de ce ati ales rama impartita in trei si nu in doua?Care este avantajul? multumesc.

  • Echipa ApiExpert.ro

   Usurinta de a manipula rama a fost principalul avantaj pe care l-am avut in vedere. Avand un numar mare de nuclee, ar fi fost mai dificil sa lucram cu rame de jumătate din Dadant decat pe 1/3 din rama Dadant. Daca se utilizează un numar mic de nuclee, rama Dadant impartita in doua este o solutie cel putin la fel de buna.

 6. Cristian

  Am observat ca nu aveţi gratie de aerisire nici în podişor nici în capac şi nici pe fundul stupului. De asemenea folosiţi şi folia de plastic Cum are loc ventilaţia pe timp de iarnă şi vară? Aveţi condens iarna? Întrebarea este în special pentru stupii ce adăpostesc familiile mari. Mulţumesc pentru mătci şi pentru postări.

  • Echipa ApiExpert.ro

   La familii blocul de urdinis este complet tras si montată gratie anti-soareci pe toata suprafata urdinisului iarna, iar in partea de sus podisorul este decupat in dreptul hranitoarelor. Cum hranitoarele au găuri de aerisire, se realizează o ventilatie buna si nu am avut niciodata probleme de condens. Folia este asezată peste podisoare si hranitoare, deci nu exista riscul sa condenseze peste familii. Singura diferență între vara si iarna este inlaturarea gratiei antisoareci. Va multumim si noi pentru apreciere.

 7. Augustin_Mioveni

  Va salut Dle Radu Gutescu
  Multumesc pnetru filmare,e utila.
  Sanatate maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *